Kedves Kolléga!

Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Gépjárműtechnológia Tanszék (továbbiakban: Képzőintézmények) idén is közösen hirdetik meg a közúti járművezető-képzésben dolgozó szakoktatók, iskolavezetők és vizsgabiztosok éves továbbképzését.
A korábbi évekhez viszonyítva változik, mégpedig jelentősen egyszerűsödik a regisztráció, a tanfolyamválasztás, a vizsgajelentkezés és a díjfizetés rendszere. Ezért arra kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az ügymenetre vonatkozó tájékoztatónkat.

Fontos információk a továbbképzéssel kapcsolatosan:

 1. A legfontosabb újdonság a tavalyi évhez képest, hogy idén már egyazon felületen (https://kozltovabbkepzes.hu) belépve lehet elvégezni a regisztrációt, kiválasztani a képzést, elindítani az e-learning tananyagot, és elvégezni a vizsgajelentkezést is. Bízunk abban, hogy így mindenki számára sokkal egyszerűbb lesz a továbbképzés folyamata.
 2. Regisztráció, jelentkezés
  1. A jelentkezés menetének első lépése, hogy a https://kozltovabbkepzes.hu oldalon a „Regisztráció” gombra kattintást követően megadod, hogy melyik névjegyzék(ek)be szeretnél a jövő évre bekerülni. A rendszer ennek alapján eldönti, hogy melyik (több névjegyzék esetén melyik kettő) továbbképzést kell elvégezned. A vizsgabiztosi képzés elvégzése és a vizsga sikeres letétele a vizsgabiztosok részére az eddigi gyakorlatnak megfelelően automatikusan eredményezi a meglévő szakoktatói képesítés érvényesítését is.
  2. A regisztráció során kell eldöntened azt is, hogy a továbbképzést távoktatással, e-learning képzés formájában vagy tantermi képzés keretében végzed el.
  3. Tantermi képzés esetén ki kell választanod a felkínált lehetőségek közül a tantermi tanfolyam helyszínét és időpontját is.
  4. Ezután kell megadnod a jelentkezéshez szükséges személyes adataidat.
  5. A sikeres regisztrációhoz el kell fogadnod az általános szerződési feltételeket (képzési feltételek) és meg kell ismerned az adatkezelési tájékoztatót.
  6. Ezt követően a rendszer automatikusan küldi az általad megadott e-mail címre a regisztrációs email-t a képzésmenedzsment rendszerhez. Az ebben található linkre kattintva meghatározhatod a felhasználónevedet és jelszavadat.
 3. Bejelentkezés
  1. A sikeres regisztrációt követően a https://kozltovabbkepzes.hu oldalra belépve, a „Belépés” gombra kattintva felhasználóneveddel és jelszavaddal jelentkezhetsz be a képzésmenedzsment rendszerbe.
  2. Ha elfelejtetted a jelszavad, újat küldethetsz magadnak a korábban megadott e-mail címedre a „Belépés” gombra, majd az „Elfelejtett jelszó” funkcióra kattintva.
  3. Fontos, hogy – amennyiben két továbbképzést is végzel – a bejelentkezést követően mindig el kell döntened, melyik képzéssel akarsz a továbbiakban foglalkozni (pl. vizsgára jelentkezni, vagy e-learning képzés esetén tanulni, illetve vizsgakérdéseket gyakorolni).
 4. E-learning képzések
  1. Ha e-learning képzésre jelentkezel, akkor a regisztráció befejezését követően azonnal elkezdheted a tanulást. (Ennek tehát nem feltétele a képzés díjának átutalása.)
  2. Az e-learning képzés elvégzését tanúsító tanfolyam-igazolás kiadásának és ezzel a vizsgára történő jelentkezésnek – a tananyag elvégzésén túl – viszont már feltétele az elméleti tanfolyam díjának kifizetése is.
  3. Az e-learning tananyagok (mindegyik képzésben) a tanulás megkezdéstől számított 90 napig, legfeljebb 90 óra tanulási időre állnak rendelkezésedre.
  4. Az akkreditált e-learning tananyagok ez évben is számos újdonságot tartalmaznak. Ennek egyik eleme, hogy a Tőletek kapott visszajelzéseket figyelembe véve lehetőségetek nyílik a járművezető-képzésben egyre nagyobb arányban használt, akkreditált „B” kategóriás e-learning tananyag megtekintésére is.
 5. Vizsgafelkészülés
  1. A továbbképzési e-learning tananyag végén mindhárom szakágban – a tavalyihoz hasonlóan – megfelelő számú, a hatósági vizsgára felkészítő teszt áll a rendelkezésetekre.
  2. A teszteken a rendszerben annyiszor tudtok végigmenni, ahányszor szeretnétek, de akkor számíthattok sikeres hatósági vizsgára, ha a teszteken eléritek a 90%-os eredményt.
  3. A felkészülést segítő teszteket – a korábbi évekhez hasonlóan – a SZAKOE is elérhetővé teszi számotokra saját honlapján (www.szakoe.hu).
 6. Hatósági vizsga
  1. Hatósági vizsgára – egyéb feltételek teljesülése esetén – a vizsga időpontja előtt legkésőbb öt (5) munkanappal tudsz jelentkezni.
  2. Tantermi tanfolyam esetén a vizsgára akkor tudsz jelentkezni, ha tanfolyamod legkésőbb a vizsgát megelőző napon befejeződik és a vizsgára bocsátáshoz a tanfolyamon természetesen részt is kell venned.
  3. E-learning képzés esetén a vizsgára jelentkezés feltétele a tananyag sikeres elvégzése (tanfolyam igazolás megléte).
  4. Mindkét képzési forma esetében csak akkor tudsz vizsgára jelentkezni, ha mind a képzés díját, mind a vizsgadíjat átutaltad a megfelelő számlaszámokra, az összegek a számlákra megérkeztek és azokat a képzésmenedzsment rendszerben rögzítettük. Ehhez az utalásodtól számítva (annak időpontjától is függően) 1-2 munkanapra lehet szükség.
  5. Ha két szakágban is vizsgázol, akkor a két vizsgára külön-külön, a képzésmenedzsment rendszer adott szakági továbbképzési felületén tudsz jelentkezni.
  6. Ha nem jelensz meg, vagy sikertelen vizsga miatt új vizsgára kell jelentkezned, akkor azt a képzésmenedzsment rendszerben ugyanúgy teheted meg, mint az első alkalommal. Ennek ebben az esetben is feltétele a vizsgadíj átutalása, beérkezése és a rendszerben történő rögzítése.
  7. Ha főállású vizsgabiztos vagy, akkor a vizsgabiztosi továbbképzés vonatkozásában tanfolyamdíjat és vizsgadíjat nem kell fizetned. Ezt a rendszer is megfelelően fogja kezelni, ha a regisztrációkor helyesen adtad meg vizsgabiztosi azonosítódat.
  8. A tanulás időtartamának és vizsga időpontjának megtervezésénél azt is vedd figyelembe, hogy az ITM 2018. december 15-ig biztosít országosan vizsgahelyszíneket és időpontokat. Ezt követően már csak Budapesten vizsgázhatsz.
 7. Fizetés, átutalás, díjak
  1. A díjak átutalásakor a közlemény rovatban fel kell tüntetni a pénzügyi azonosítódat és a nevedet. A pénzügyi azonosítódat legegyszerűbben a képzésmenedzsment rendszerbe bejelentkezve, a Pénzügy felületről átmásolva írhatod be. Az utalásokhoz szükséges számlaszámok:
   1. Tanfolyam(ok) díja:
    Nyíregyházi Egyetem MATI - számlaszáma: 10044001-00282895-00000000
   2. Vizsgadíj(ak):
    SZAKOE - számlaszáma: 11711041-20959597-00000000
  2. Két tanfolyam, illetve két vizsga díját összevonva is utalhatod. Arra viszont ügyelj, hogy a képzés és a vizsga díját nem utalhatod összevontan, mert azoknak különböző számlaszámokra kell érkezniük!
  3. A díjakat más (pl. a képzőszerved) is utalhatja helyetted. Ebben az esetben is fontos, hogy a közlemény rovatban feltüntessék a pénzügyi azonosítódat és a nevedet. A feldolgozhatóság érdekében pedig az is lényeges, hogy egyszerre csak egy személy képzési és vizsgadíjait utalják.
  4. A tanfolyami díjak és a hatósági vizsgadíjak a tavalyi évhez viszonyítva nem változtak:

 

Továbbképzés tanfolyami díja

Hatósági (ITM) vizsga díja**

Képzési forma

E-learning képzés

Tantermi képzésre

Minden kollégának

Szakoktató

10.000 Ft

12.000 Ft

4.600 Ft

Iskolavezető

10.000 Ft

12.000 Ft

4.600 Ft

Vizsgabiztos

0 Ft* / 10.000 Ft

0 Ft* / 12.000 Ft

0 Ft * / 4.600 Ft

Szakoktató + Iskolavezető

16.000 Ft

20.000 Ft

9.200 Ft

Vizsgabiztos + Iskolavezető

5.000 Ft* / 16.000 Ft

8.000 Ft* / 20.000 Ft

4.600 Ft* / 9.200 Ft

* A főállású (kormánytisztviselő) vizsgabiztosok számára a vizsgabiztosi tanfolyam és a hozzá tartozó hatósági vizsga is díjmentes.
** A vizsgadíj(ak) teljes egészében (100%-ban) átutalásra kerül(nek) az ITM-nek.

 

 1. Kapcsolat, támogatás
  1. Ha bármi probléma merülne fel az ügymenet kapcsán, vagy további kérdéseid vannak, írásban az alábbi e-mail címen vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot: kapcsolat@kozltovabbkepzes.hu
  2. Telefonon pedig az alábbi telefonszámon állunk munkanapokon 9-17 óráig a rendelkezésedre: +36 1 999-9630